Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвПриветствам решението на финансовия министър от служебния кабинет

...
Редактор: e-mail: Кадър Нова ТвПриветствам решението на финансовия министър от служебния кабинет
Коментари Харесай

Журналист: Бойко Рашков нямаше право да спори с водещите на бТВ, нито да изригва срещу тях

Редактор: 

e-mail: 

Кадър Нова Тв

Приветствам решението на финансовия министър от служебния кабинет за инспекция в Банката за възобновяване и развиване. Това е първата и единствена държавна банка, основана още по времето на кабинета на Костов като банка, която по немския модел ще поддържа дребни и междинни предприятия. Години наред обаче, като споделям години наред, не включвам единствено десетилетията на Борисов, имам поради и ръководството на тройната коалиция, тази банка беше употребена за разпределяне на заеми на избрани кръгове. Най-любопитното беше, че откакто се сгромоляса КТБ, апетитите се насочиха към Българската банка за развиване, апетити по отношение на разпределяне на в действителност големи заеми. Любопитното там, е че Законът за ББР позволява да се дават заеми на дребни и междинни предприятия, уставът разрешава да се дават и на по-големи компании, и по този начин се стартира.

Така стартира коментара си за служебния кабинет журналистът Емилия Милчева в " Пресечна точка " по Нова Тв.

В същото време ние не разбрахме какво се случва вътре, като споделям вътре, имам поради българското общество. Банков контрол, апропо институцията, която трябваше да ревизира ББР, е правила една-единствена оценка през 2017 година, доколкото ми е известно, или 2016-а, и е открила, че всичко е наред. А в този момент разбираме, че осем в действителност големи заема за 946 милиона лв. са дадени на едни по този начин доста странни компании, доста любопитна е компанията на юристът на господин Румен Гайтански, която купува 1 път  компания от неговия кръг компании и получава за задачата един заем за към 140 милиона лв.. А изключително любопитно е по какъв начин се дават заеми против по този начин наречената комерсиална известност. Значи може да се ревизира и практиката на останалите банки, във всеки случай това, което прави ББР не оказва помощ тази банка да бъде мотор на стопанската система и да поддържа главно дребните и междинни предприятия, тъй че това поздравявам, сподели още Милчева. 

Не поздравявам по-скоро медийният гаф, който направи господин Бойко Рашков, изригвайки против двама сътрудници от бТВ. Първо на поддържам, тъй като когато някой е взел участие в обещано телевизионно предаване,  неговото присъединяване е ориентирано към аудиторията и той не би трябвало да спори с водещите. Той по този начин и не съумя да отговори на въпроса в действителност по какъв начин и от кого е предложена госпожа Елена Фичерова за шеф на кабинета му и при нейните връзки с партията на господин Васил Божков. Това, което също чакам от този кабинет, е една ясна позиция, която да бъде декларирана от господин Румен Радев, президентът, който показва България на Европейския съвет тези дни. Тъй като имаме служебно държавно управление, което не видях при неговото изявление, аз чаках неговото изявление при идването на съвещанието на Европейския съвет за случилото се в Брюксел, добави Емилия Милчева.

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР